Blog :Mail Maken - mbv. Excel en Word

Blog over Hardware
Blog over het Internet

 

Mail Maken - mbv. Excel en Word


Door :Windsoft


Datum :07-06-2012


Mail Maken - mbv. Excel en Word

Om een mailing te maken op basis van een adressen bestand in Excel heb je de volgende dingen nodig; Excel en MS Word. De gegevens die je wilt gebruiken voor het versturen van de mailing moeten in de Excel file staan zoals naam, adres enz. Voor een mailing die verstuurd wordt via de mail moet er in het Excel bestand ook een email adres in een kolom opgenomen zijn.
 

De mailing

 
Stap 1
 
Je opent MS Word en je gaat naar Brieven en verzendlijsten -> Afdruk samenvoegen
 
 
Stap 2
 
Op dit moment verschijnt er aan de rechterkant van het scherm een menu getiteld ‘Samenvoegen’. Onder aan dit menu is te zien dat dit uit zes stappen bestaat. In dit voorbeeld gaan we uit van een email mailing. In het menu wordt dan ook gekozen voor E-mail berichten en dan op volgende.
 
 
Stap 3
 
Nu moet opgegeven worden in wat voor soort document gewerkt moet worden. Het huidige document is goed.  Je zou er ook voor kunnen kiezen voor ‘Bestaand document gebruiken’ en dan bijvoorbeeld een standaard brief openen. We kiezen nu voor Huidige en dan volgende.
 
 
 
Stap 4
 
Nu kun je via de knop Bladeren het Excel bestand kiezen. Kies vervolgens het juiste tabblad en haal de regels (meestal ook een paar lege) die je niet wil gebruiken weg. En klik vervolgens op volgende
 
 

Stap 5
 
Nu kun je een brief of mail typen. Via de knop ‘meer items’ aan de rechter kant kun je velden kiezen uit het Excel bestand. Als hier bijvoorbeeld het veld naam wordt gekozen komt dit in het document te staan als < >. Dit wordt later vervangen door een waarde uit het Excel bestand. Als het bericht compleet is dan kun je op volgende klikken.
 
 
Stap 6
 
Nu kun je een voorbeeld zien zoals het bericht er ingevuld uit komt te zien. Als het nog niet helemaal naar wens is kun je met vorige terug en nog wat aanpassen. Met volgende kun je het bericht afronden.
 

Stap 7
 
Om dit te doen druk je op Elektronische post… (Bij een brief kies je voor afdrukken). Daarna vul je bij Aan: de kolom in waarin de email adressen staan. Bij Onderwerp kun je een onderwerp invullen. Als je dan op OK druk dan wordt de mail naar iedereen verstuurd. 
 
sluiten";