Blog :SEO de basis

Blog over Hardware
Blog over het Internet

 

SEO de basis


Door :Joost M. Wind


Datum :27-05-2012


SEO de basis

De basis van een goede website of webshop begint bij een goede website. De website moet er naast goed uitzien ook goed leesbaar zijn. De bezoekers van de website willen graag goede content lezen. Bijvoorkeur met afbeeldingen eventueel ondersteund met filmpjes. Ik probeer u in deze blogpost de eerste stappen van SEO uit te leggen.

 

Daarnaast is het van belang dat de content van de website goed vindbaar is op het internet. Dit doe je allereerst door links naar je website te maken. Met goede content van de website zullen andere website beheerders links aan maken naar jouw website. Deze links zijn in de meeste gevallen het waardevolst. Via de links die naar de website of webshop gemaakt zijn kunnen de zoekmachines ook de weg naar de website vinden. Hier begint de echte SEO.

 

URI

De URI van de website is belangrijk. Dit is het stuk wat achter het domein staat. Laten we deze website als voor beeld nemen. Het domein is adverterenopinternet.com. Alles wat achter de .com staat wordt URI genoemd. Dus in dit geval /blog/seo/seo-de-basis. Een zoek machine als Google kan deze links ook lezen. In het geval van goed toegepaste SEO zegt de URI ook al iets over de inhoud van de pagina. In dit geval seo-de-basis. Komen deze woorden ook terug in de content van de website geeft dit weer een voordeel in de zoekresultaten.

 

Meta Gegevens

Meta gegevens zijn gegevens over gegevens. Neem bijvoorbeeld een Telefoonboek. Dit staat vol met gegevens ( namen, adressen en telefoonnummers ). Het voorblad van het telefoonboek kan gezien worden als de Meta gegevens; Telefoonboek Amsterdam. De metagegevens vertellen je wat er in het boek staan. Meta gegevens van een website vertellen in het kort waar de pagina over gaat. De belangrijkste meta gegevens zijn:

 

  • Title - Wordt ook getoond in het tabblad van de browser en boven in de zoek resultaten.
  • Keywords - De zoekwoorden van de website ). Bij het invullen van een pagina denk er dan vooral over na wanneer mensen blij zijn met de website bij het invullen van een zoek term. In het geval van deze pagina bijvoorbeeld "SEO, Basis”.
  • Description – In één of twee zinnen uitleggen waar de pagina overgaat. In veel gevallen wordt deze korte omschrijving ook weer gegeven in de resultaten van de zoekmachine.

 

Laat de zoektermen waar de pagina op gevonden moet gaan worden zowel terug komen in de URI als in de META gegevens. De content van de website moet dan ook weer dezelfde woorden gebruiken.

 

Voor het beste resultaat moet een pagina in ieder geval bestaan uit 250 woorden. Laat je zoek worden in de 250 woorden in ieder geval 2 keer voor komen. Zelf raad ik aan tussen de 2 en 5 keer voor de pagina.
sluiten";