Blog :Afbeeldingen verkleinen

Blog over Hardware
Blog over het Internet

 

Afbeeldingen verkleinen


Door :Joost M. Wind


Datum :28-05-2012


Afbeeldingen verkleinenAdverteren op Internet betekend ook goede afbeeldingen in de websites / webshops. Er zijn twee makkelijke manieren om een foto’s te verkleinen. Het eerste deel van dit blog is in veel gevallen het snelst. Mochten er meerdere foto’s geschaald moeten worden dan is de tweede manier wellicht effectiever.

1. Paint


Open de foto met Paint. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de gewenste foto te drukken. Kies vervolgens voor openen met en dan voor paint.

Afbeelding verkleinen met paint
Afhankelijk van de versie van Paint zit de knop om afbeeldingen te verkleinen wellicht op andere plek. Klik op ‘Formaat Wijzigen’, vervolgens wordt er gevraagd naar welk formaat u de foto wilt wijzigen. Zelf zet ik dit altijd op 30 á 50 procent, in veel gevallen is dit een mooi formaat voor op de website. Kleinere foto’s laden sneller. Zie onderstaand screenshot en vervang 100 door bijvoorbeeld 30.

Afbeelding verkleinen

2. Image Reizer


Dit is een gratis programma en zorgt ervoor dat er snel veel afbeeldingen geschaald kunnen worden. Via de volgende link is het programma gratis te downloaden.
( http://imageresizer.codeplex.com/releases/view/30247 ) klik in het kopje downloads de gewenste versie aan, in de meeste gevallen de 32 bit versie. Kies nu voor uitvoeren en vervolgens steeds op >> uitvoeren >> volgende >> ok. Het programma is nu geïnstalleerd op de computer.

Ga vervolgens naar de map op de computer waar de foto’s staan. Selecteer de foto’s die kleiner gemaakt moeten worden. Hou de ctrl toets ingedrukt om meerdere te selecteren of de houd de shift toets ingedrukt en klik vervolgens op de eerste en de laatste foto, alle foto’s worden op deze manier geselecteerd. Laat de ctrl of shift knop nu los en klik met de rechtermuisknop op één van de geselecteerde foto’s. Het onderstaande menu komt dan naar voren.

Afbeelding verkleinen
Kies dan voor Resize Pictures. Standaard staat large aangevinkt. Zelf zetten we deze vaak op Medium en druk om OK. De foto’s worden nu geschaald, er wordt steeds een kopie van de foto gemaakt met de opmerking medium er bij. Deze foto’s zijn makkelijk naar het internet / website te uploaden.

sluiten";