Blog :BTW en MyBank

Blog over Hardware
Blog over het Internet

 

BTW en MyBank


Door :Joost M. Wind


Datum :16-06-2012


BTW en MyBank

BTW Verhoging


Webshop eigenaren krijgen de komende tijd een paar nieuwe uitdagingen. In de eerste instantie gaat de BTW naar alle waarschijnlijkheid van 19% naar 21%. Dit betekend dat de webshop’s ook omgebouwd moeten worden. Alle prijzen moeten worden geupdate, de koppelingen naar verschillende bank systemen moeten worden aangepast, er moet even gekeken worden naar de verzend methoden enz.

Hopelijk wordt de nieuwe BTW pas verhoogd op een fatsoendelijke datum zodat de hele boekhouding van de webshop niet omgebouwd hoeft te worden. Maar de politiek blijft de politiek dus de verwachtingen zijn niet hoog gespannen.


De Nieuwe Ideal / MyBank


Daarnaast komt er nog een nieuw Internationaal ( Europees ) betaalsysteem. Dit systeem kan een hoop mogelijkheden bieden voor webshop eigenaren om met name verkopen in het buiten land te gaan doen. Het systeem is moet in de basis het zelfde gaan werken als het huidige IDEAL. Klanten van een webshop kunnen direct en live geld overmaken van hun eigen bankrekening rechtstreeks naar de rekening van de webshop. Het werkt ook weer met een random reader of TAN code om betalingen te doen. Om dit systeem mogelijk te maken krijgt iedereen ook een IBAN rekeningnummer.

Alle grote banken in Euro gaan mee werken aan dit systeem. De namen van ABN, ING en Rabobank duiken over al op.
sluiten";