Online Marketing

Blog over Hardware
Blog over het Internet
Steeds meer bedrijven nemen als grondslag voor hun complete marketing campagne online marketing of adverteren op internet. Hier zijn veel leuke dingen mee te doen zoals: spelletjes, advertenties, filmpjes en interactieve websites. De vraag is dan ook waarom kiezen steeds meer bedrijven voor deze vorm van online marketing. Dat is zeer eenvoudig uit te leggen en de verklaring bestaat uit twee delen. Via online advertenties is zeer specifiek een doelgroep vast te stellen. Zodat er geen verspild wordt door de advertentie te laten zien aan mensen die er toch geen gebruik van gaan maken. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om waspoeder advertenties te laten zien aan jonge jongens omdat deze de was toch nog niet zelf doen.

Doelgroep


Het tweede voordeel van adverteren op internet ( Online Marketing ) is dat de doelgroep langer met uw product bezig is. Hierdoor blijft de advertentie langer in het geheugen van de doelgroep hangen. Om dit effect te bereiken maakt een bedrijf als Coca Cola een spelletje op Internet. De advertentie is zo omgezet naar interactief medium. Dit heeft als voordeel dat mensen het spel naar elkaar toe gaan mailen wat weer een hoop gratis reclame oplevert.

Voordat u begint aan een online campagne laat u dan goed adviseren door mensen die er echt verstand van hebben. Het is niet simpel weg een advertentie tekst maken en deze op het internet gooien. Er zijn misschien veel beter manieren om te adverteren. Als u een laag budget heeft dan is het ook mogelijk alleen te betalen per lead of zelfs allen per sale. Verkoopt u niks dan hoeft u ook niks te betalen voor de advertentie op internet. Bedrijven die dit soort diensten aanbieden zijn Trade Tracker en Trade Doubler. Een kleine notitie hierbij is dat dit soort bedrijven wel hoge opstart kosten hebben.Maar het is wel een goede start om te beginnen met online marketing


sluiten";